Попри дощову погоду на Львівщині продовжують горіти торфи

|

До оперативно-диспетчерської служби Головного управління ДСНС у Львівській області продовжують надходити повідомлення про виникнення пожеж на відкритій території. Не дивлячись на прохолодну та дощову погоду, рятувальники продовжують приборкувати пожежі на торфополях. Про це повідомляє пресс-центр ГУ ДСНСУ у Львівській області.

Так, 23 травня о 09:06 надійшло повідомлення про пожежу у Львові по вул. Роксоляни на відкритій території. Вогонь встиг знищити торф на площі 500 кв.м. Ще одна пожежа виникла в селі Паланки Яворівського району на відкритій території, внаслідок чого вогонь знищив торф на площі 25 кв.м. Того ж дня о 15:52 у селі Зелів Яворівського району пожежа встигла знищити торф окремими осередками на площі 10 кв.м.

Головне управління ДСНС у Львівській області звертається до мешканців бути обережними у поводженні з вогнем на відкритій території. Виникнення таких неприємних ситуацій можуть спричинити необережно кинутий в суху траву недопалок, невимушений підпал чи непогашене вогнище. Пам’ятайте, що торф`яні пожежі завдають великих економічних збитків, страждає екологія, адже задимлюються великі території, а в разі ускладнення ситуації і стрімкого розвитку можуть опинитись в зоні лиха і люди, які проживають в місцях примикання торфовищ до населених пунктів. Ще однією небезпекою є те, що в процесі горіння утворюються порожнини, зазвичай з жаром. Їх глибина може сягати близько 3-х метрів, і є ризик того, що можуть провалитися люди, тварини чи техніка. Тільки свідома поведінка і суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути неприємних наслідків. 

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *