ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура вимагає скасувати пільги щодо орендної плати за землю

|

Прокуратура Львова судиться з Львівською міською радою за ухвалу «Про нарахування та сплату орендної плати за землю і земельного податку до міського бюджету м. Львова у 2013 році». Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Львова.

Прокуратура вважає, що приймаючи вказаний акт, посадовці ЛМР вийшли за межі наданих законом повноважень та порушили вимоги земельного і податкового законодавства.

Зокрема, вказаною ухвалою міськрада надала орендарям земельних ділянок пільги, зменшивши ставку орендної плати на 60%. Водночас, законодавством передбачено зменшення таких  платежів лише у низці окремих  випадків. Крім цього, рішення про  надання пільг орендарям не належить до компетенції міської ради.

Зважаючи на такі порушення, прокуратурою Львова заявлено позов з вимогою визнати нечинною та скасувати згадану ухвалу міської ради.

На даний час, внесено  також клопотання про зупинення  дії цього акта ЛМР до постановлення судового рішення.

Як повідомляв “Львівський портал” підприємці Львова вимагають від міської влади провести справедливу грошову оцінку  землі, оскільки теперішня її ставка в 470грн за метр квадратний є завищеною і призводить до згортання виробництва у Львові. Депутати міської ради обіцяють внести це питання на розгляд вже найближчого засідання міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *