ОСТАННІ НОВИНИ

Офіційно у місті Лева налічується 5,5 тис безробітних

|

На кінець квітня 2013 року у Львові кількість зареєстрованих безробітних становила 5,5 тис. осіб (19% від кількості безробітних області), з них 57,6% склали жінки та 50,6% – молодь у віці до 35 років. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

За професійними групами безробітні розподілялись так: 23,2% – законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (управителі), 21,6% – професіонали, 17,5% – фахівці, 12% – працівники сфери торгівлі та послуг, 8,2% – технічні службовці, 6,4% – кваліфіковані робітники з інструментом, 7% – робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин, 4% – найпростіші професії, 0,1% – кваліфіковані робітники сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства.

Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) на кінець квітня цього року становило три особи (в області – 9 осіб). За професійними групами найбільший попит на робочу силу спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (22,7% від загальної кількості заявлених вакансій), працівників сфери торгівлі та послуг (18,2%), робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (17,9%), фахівців (14,1%), а

найменший – на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (0,2%) та технічних службовців (1,4%).  

Середньооблікова кількість безробітних, які отримали допомогу з безробіття, у квітні склала 4,2 тис. осіб, або 76,2% від кількості осіб, які мали статус безробітного. Середній розмір допомоги становив 1276 грн. (в області – 972 грн.) і на 11,3% перевищив встановлений мінімальний рівень заробітної плати (з 1 січня 2013 року – 1147 грн.).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *