ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі заробити на квартиру можна удвічі швидше, ніж у Києві

|

Заробити на квартиру на Донбасі можна вдвічі швидше, ніж у Київській або Одеській області. Так, якщо на Луганщині на малосімейку потрібно відкладати зарплату 4,5 роки, то в Одеській області збирати на неї потрібно вже 10 років, а в столичному регіоні майже 11 років. Про це повідомляють аналітики сайту приватних оголошень Slando, дослідивши пропозиції з продажу квартир по всій Україні.

Найдешевше квартири в Україні продаються у Кіровоградській, Луганській та Сумській областях. А найдорожче – в Київській, Одеській та Львівській. Але, якщо порівняти вартість квартир і середню зарплату в регіоні, то швидше за все накопичити на однокімнатну квартиру можна в Луганській (55 зарплат), Кіровоградській (64 зарплати) і Запорізькій (65 зарплат) областях. А в цілому по Україні малосімейка площею 35 м. кв. варто 94 середньостатистичні зарплати.

Для прикладу, в середньому по країнах Західної Європи квадратний метр житла дорівнює середній зарплаті. В Україні ж цей показник вищий майже в три рази. Таким чином, українцям, щоб накопичити на житло, потрібно працювати втричі більше, ніж жителям західноєвропейських країн.

За станом на кінець травня на Slando продавалося майже 378 тисяч квартир. Найбільше пустує в Україні двокімнатних апартаментів – 133 тис. Трикімнатних у продажу понад 116 тис., а однокімнатних – 101 тис. Просторе житло на 4 і більше кімнат зустрічалося тільки в 27 тис. оголошень.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *