ОСТАННІ НОВИНИ

У червні експонати із «Шевченківського гаю» поїдуть до Норвегії

|

У червні в музеї Майхауґен (Maihaugen) в Ліллехаммері (Норвегія) відбуватиметься виїзна фотовиставка експонатів з Музею народної архітектури та побуту у Львові «Шевченківський гай». Фотовиставка буде доповнена старовинним народним одягом західної України з експонатів львівського музею. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив заступник директора музею з наукової роботи Михайло Лабойко.

«11 червня ми повеземо до Норвегії фотовиставку про наш музей. Разом з тим виставка буде доповнена народним одягом західної України. Буде представлено 10 етнографічних зон західної України з фондів нашого музею», – розповів Михайло Лабойко.

Директор музею Майхауґен Гауте Якобсен додав, що минулого року була виставка норвезького музею у львівському «Шевченківському гаю». Тепер черга українців приїхати до нас.

Окрім того радник голови Директорату збереження культурної спадщини Норвегії (Riksantikvaren) Йорген Хольстен Йоргенсен відзначив, що дуже задоволений співпрацею між музеями, в рамках якої відбуватиметься ця виставка.

Нагадаємо, що музей народної архітектури та побуту у Львові «Шевченківський гай» уже четвертий рік співпрацює з музеєм під відкритим небом «Майхауґен» міста Ліллехаммер. Співпраця відбувається за підтримки Директорату збереження культурної спадщини Норвегії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *