ОСТАННІ НОВИНИ

Помічника судді затримали на хабарі

|

Працівники управління боротьби з організованою злочинністю Львівської області затримали за хабарництво помічника судді одного з районних судів області. Про це йдеться у повідомленні ГУБОЗ МВС України.

Як вказано у повідомленні, за грошову винагороду у 2,5 тисячі доларів США зловмисник обіцяв вирішити питання щодо винесення суддею позитивного рішення на користь позивача та стягнути з відповідача борг у сумі 180 тисяч гривень, а також накласти арешт на його майно.

Працівники УБОЗ затримали службовця на сходовій клітці аварійного виходу суду після передачі постанови, якою задовольнялися вимоги позивача. Грошові кошти ж виявлено під час огляду службового кабінету.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п`яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

У міліції повідомиляють, що сам держслужбовець стверджує, буцім грошові кошти він мав у подальшому передати судді, що буде перевірено у ході розслідування.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *