ОСТАННІ НОВИНИ

«Регіонали» і опозиція домовилися не йти в суботу стінка на стінку

|

Організатори політичних мітингів 18 травня в центрі Києва погодилися розвести свої акції в часі.

 Як повідомили «Коментарям» у КМДА, про це заявив заступник голови КМДА – керівник апарату Олександр Пузанов.

«Нам вдалося досягти згоди з різними політичними силами щодо того, щоб їхні акції не заважали один одному і не перешкоджали святковим заходам до Дня Європи», – сказав він.

За його словами, від громадських організацій і політичних партій надійшло близько 15 заяв на проведення масових заходів у центральній частині столиці на загальну кількість учасників близько 100 тис. осіб.

«Охочих провести свої заходи в центрі міста дуже багато, тому переговори були довгими і напруженими. Але, врешті-решт, всі політичні сили-антагоністи погодилися, що в День Європи Україна повинна продемонструвати світові не бійки між прихильниками різних політичних поглядів, а мирне розумне співіснування людей в демократичній державі», – зазначив чиновник.

Зокрема, вирішено, що опозиція проведе свою акцію за маршрутом Європейська площа – вул. Михайлівська – Софійська площа. При цьому вони покинуть Європейську площу на 15 хвилин раніше, ніж планувалося – о 12:15.

У свою чергу Партія регіонів погодилася пересунути час своєї акції на одну годину і почати її на Європейській площі о 13:00.

Також Пузанов нагадав, що рух транспорту центральною частиною Києва у зв´язку із заходами буде перекрито, і порадив жителям і гостям міста по можливості обмежити свої поїздки на авто до центральної частини столиці, спланувавши альтернативні маршрути.

Крім того, за словами Пузанова, КМДА не планує звертатися до суду і забороняти проведення масових заходів і політичних акцій.

Як повідомляли «Коментарі», 18 травня на Європейській площі в Києві відбудеться мітинг в рамках всеукраїнської акції «Вставай, Україно!». У цей же день в центрі Києва завершиться «Всеукраїнський антифашистський марш» під егідою Партії регіонів.

В опозиції заявили, що столична влада під виглядом ремонту доріг на Печерську намагається перешкодити проведенню акції «Вставай, Україно!». Тому що прийнято рішення про перекладання асфальту на вулицях Грушевського, Мазепи та інших прилеглих вулицях в урядовому кварталі Києва в Печерському районі.

Пізніше стало відомо, що ремонтні роботи в Києві будуть проводитися з 15 по 20 травня на проспекті Перемоги від Великої кільцевої дороги до виїзду зі столиці в напрямку Житомира, з 8:00 18 травня до 20:00 19 травня проходитиме ремонт залізобетонної плити і заміна деформаційних швів на мосту ім. Патона.

Крім того з 22:00 17 травня до 16:00 20 травня на низовий стороні Московського мосту буде частково обмежено рух транспорту.

Разом з тим у  Всеукраїнському комітеті «Наступ» поширили інформацію, що 18 травня з Житомирської, Чернігівської та Черкаської областей не курсуватимуть автобуси до Києва.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *