ОСТАННІ НОВИНИ

Над Львівською обласною радою здіймуть прапор ЄС

|

 Сьогодні, 16 травня, під час пленарного засідання Львівської обласної ради з ініціативи голови фракції НРУ Андрія Корната депутати ухвалили рішення використовувати прапор Євросоюзу на будівлі ЛОР у День Європи в Україні, який цього року відзначатиметься 18 травня. “За” відповідне рішення проголосували 68 депутатів, інформує прес-служба ЛКО НРУ.

Андрій Корнат наголосив: “На 22-му році новітньої української незалежності нас знову змушують робити цивілізаційний вибір між європейським демократичним світом та євразійським диким авторитаризмом.

Нагадаю, як ще кілька місяців тому Львів був обклеєний рекламним біл-бордами Митного союзу, з яких українців закликали зріктися незалежності, віддавши її наднаціональній структурі, контрольованій Росією.

Нагадаю, що ми, депутати націонал-демократичної Львівської обласної ради, боролись із цією антиконституційною рекламою і домоглись її демонтажу. Однак нинішній владний режим, “п`ята колона” в Україні, продовжує тягти нас до Митного союзу.

Також нагадаю, як тиждень тому, 9 травня у Львові представники антилюдської комуністичної ідеології розгорнули кривавий червоний прапор, відсвяткувавши річницю перемоги Сталіна над Гітлером. Водночас вся Європа в ці дні вшановувала пам`ять десятків мільйонів жертв Другої світової війни і закликала до примирення. Знову ж таки, в Україні нинішня влада не сприймає позицію Європи, а продовжує підживлювати радянські міфи.

І саме цей владний бандитський режим вже кілька років цілеспрямовано веде інформаційну війну проти Львівщини, змальовуючи місто Лева диким, агресивним і не толерантним до інших національностей.”

Та Андрій Корнат висловив переконання, що нікому із команди Януковича не вдасться спростувати те, що ми є не лише територіальною частиною Європи, але й невід`ємною ментальною складовою європейської спільноти. “Тому сьогодні, напередодні відзначення Дня  Європи в Україні, націонал-демократична Львівська обласна рада має бути послідовною у своїх діях і на весь голос заявити, що ми є європейці. Наш вибір — це європейський вибір.

Відповідно, маємо висловити і своє пошанування офіційним європейським символам. Фракція Руху пропонує 18 травня вивісити прапор Європейського союзу на фасаді нашої  обласної ради. Та закликаємо районні, міські та сільські ради Львівщини, як й інші облради в Україні, зробити те саме.

Однак і тут  маємо наголосити на тому, що у Європейському союзі День Європи щорічно святкують 9 травня, а не у третю суботу травня. Тому маємо продовжувати боротись за те, щоб не бути якимось іншими європейцями”, – заявив Андрій Корнат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *