ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко замовила і оплатила вбивство Щербаня – свідок у суді

|

Свідок у справі про вбивство Євгена Щербаня Петро Кириченко заявив, що замовником вбивства Щербаня були Юлія Тимошенко й Павло Лазаренко, і Тимошенко перерахувала свої гроші за виконання умисного вбивства

Про це Кириченко заявив 15 травня в ході допиту шляхом відеоконференції. 
Так, відповідаючи на запитання державного обвинувача у кримінальній справі про те, чи говорив Кириченко в розмові з Тимошенко, що Мільченко говорив з ним про оплату умисного вбивства, свідок заявив: «Ну звичайно. Вона розуміла прекрасно, про що йдеться. Раз вона підтвердила словами, що у Щербаня було багато ворогів, його міг убити хто завгодно – значить, вона чудово знала, про що йдеться».
Відповідаючи на запитання, чиї були гроші, які були перерахування на рахунки Мільченка і його дружини, Кириченко заявив: «Це гроші Тимошенко».
Говорячи про те, звідки Кириченку це відомо і з якої причини він вважає, що це були гроші Тимошенко, він відповів: «Тому що Лазаренко сказав, що «Юля перевела для Шурика гроші», Шурик – це Матрос. Потрібно заплатити таку-то суму, конкретно я не пам’ятаю. Близько 3 млн».
На питання, якою було підстава для переведення цих грошей, Кириченко заявив: «Ці гроші – за вбивство Євгена Щербаня. Я дізнався це від Матроса».
При цьому на уточнююче питання, хто був замовником вбивства Євгена Щербаня і звідки свідку це відомо, Кириченко заявив: «Замовником були Тимошенко й Лазаренко. Відомо мені це від Мільченка».
«Хто був ініціатором?» – запитав держобвинувач.
«Мені так важко сказати, хто був, конкретно …. Швидше за все, Тимошенко. Вона там працювала. Тому, природно, це в її інтересах було», – відповів Кириченко.
Разом з тим на питання захисту, чи є у Кириченка докази того, що Лазаренко говорив про смертельну небезпеку Тимошенко, Кириченко відповів, що ні.
Також у нього немає ніяких доказів, що Тимошенко була знайома з Матросом.
При цьому Кириченко назвав дурним питання про те, чи є в нього докази того, що Лазаренко у себе на дачі передав йому півмільйона доларів Матросу за нібито вбивство Щербаня.
При цьому Кириченко так і не зміг відповісти, чому в 2001 році на допиті в Сан-Франциско не заявив, що Лазаренко заплатив Матросу 500 тис. доларів за вбивство Щербаня.

 Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *