ОСТАННІ НОВИНИ

«Свобода» тішиться, що громада Львова не допустила проведення сталінсько-гітлерівського шабашу

|

 Всеукраїнське об`єднання “Свобода” висловлює  подяку громаді Львова за недопущення  проведення сталінсько-гітлерівського шабашу 9 травня. Попри усі намагання владного режиму засобами примусу легалізувати проведення провокативних дій із тоталітарною людиноненависницькою символікою, громада довела, що Львів – європейське місто, яке поділяє світову практику вшанування жертв Другої світової війни. Про це повідомив керівник фракції ВО “Свобода” у Львівській міській раді Маркіян Лопачак, коментуючи події у місті 9 травня 2013 року. Про це повідомляє прес-служба ЛМО ВО «Свобода».

“Ми бачимо наслідки інформаційно-просвітницької роботи. Львів`яни показали, що 9 травня – це не святковий, а скорботний день, День пам`яті за загиблими у кровопролитних боях світової війни. Ми розуміємо, що це не були визвольні змагання – це було протистояння двох людиноненависницьких режимів: гітлерівського і сталінського. І попри усі намагання влади, громада не піддалася на провокації і проігнорувала “георгіївські” стрічки та іншу тоталітарну символіку”, – зазначив Маркіян Лопачак.

Водночас Маркіян Лопачак висловив обурення антиукраїнською позицією міського голови Львова Андрія Садового: “Спершу він просто втік з міста і фактично самоусунувся від процесу стабілізації ситуації напередодні 9 травня. А потім, всупереч здоровому глузду та ігноруючи інтереси громади, відмовився дати вказівку розвішати жалобні стрічки на державних прапорах”.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *