ОСТАННІ НОВИНИ

Вілкул хоче вкладати до 40 млрд гривень в дороги щороку

|

Віце-прем`єр-міністр України Олександр Вілкул представив Концепцію стратегії розвитку автодорожнього господарства на засіданні Уряду. Вона була розроблена на основі аналізу кращих практик розвитку та управління автодорожнього господарства в країнах Європейського Союзу. Про це інформує Урядовий портал.

Віце-прем`єр-міністр зазначив, що необхідно реформувати «Укравтодор». «Неефективно, коли планування, функції замовника, контроль, а часто і виконання робіт зосереджені в одному відомстві. Необхідна нова система», – сказав Олександр Вілкул.

За його словами, функцію стратегічного планування з розвитку дорожнього господарства необхідно закріпити за Мінінфраструктури, функцію контролю якості доріг – за Укртрансінсспекцією. А «Укравтодор» у запропонованій Олександром Вілкулом нової стратегії має виступати лише замовником робіт доріг державного значення – таких доріг в Україні 52 тис. км.

При цьому 117,7 тис. км доріг місцевого значення разом із фінансуванням Віце-прем`єр-міністр пропонує передати до сфери відповідальності облдержадміністрацій і особисто голів ОДА, щоб персоніфікувати відповідальність за якість таких доріг у кожній області.

«Реформування системи «Укравтодору» має супроводжуватися збільшенням фінансування на утримання, ремонт і будівництво доріг із передбачених у бюджеті на цей рік 16,9 млрд. грн. до 40 млрд. грн. на рік», – підкреслив О.Вілкул.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *