ОСТАННІ НОВИНИ

Сех вимагає від Шемчука вирішити проблему із підвезенням школярів на Радехівщині

|

Народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Сех звернулася з листом до голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука щодо зриву навчального процесу в сільських школах Радехівського району через те, що не виходять на маршрут автобуси «Школярик». Про це інформує прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Народний депутат просить невідкладно вжити заходів адміністративного впливу щодо осіб, відповідальних за підвезення учнів до шкіл Радехівського району.

«У Радехівському районі зривається навчальний процес через припинення підвезення учнів до шкіл. Станом на 30 квітня 2013 року в рейс не вийшли сім з десяти автобусів “Школярик”, які обслуговують школи сіл Корчин, Синьків, Оглядів, Лопатин, Миколаїв, Сморжів, Бишів. Окрім цього, упродовж двох тижнів не підвозять учнів до Лопатинської, Миколаївської та Бишівської шкіл», – йдеться у зверненні Ірини Сех.

Народний депутат нагадує, що відповідно до п. 2 статті 35 Закону України “Про вищу освіту” держава гарантує молоді право на отримання повної загальної середньої освіти; повна загальна середня освіта в Україні є обов’язковою. Згідно з п. 1 статті 14 Закону України “Про вищу освіту” місцеві органи виконавчої влади здійснюють державну політику в галузі освіти, а саме: здійснюють соціальний захист дітей, учнівської молоді, створюють умови для їх виховання, навчання і роботи відповідно до нормативів матеріально-технічного і фінансового забезпечення; забезпечують у сільській місцевості регулярне безкоштовне підвезення до місця навчання і додому дітей дошкільного віку, учнів та педагогічних працівників.

Народний депутат вимагає від голови облдержадміністрації вжити заходів щодо осіб, відповідальних за забезпечення підвезення учнів до шкіл Радехівського району.

Фото: newsauto 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *