ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відбудеться соціальний фестиваль

|

17-18 травня на теренах Львівщини втретє пройде соціальний фестиваль «Лютин». Про це повідомляють організатори заходу.

Метою соціального фестивалю є стимулювання інтеграції в суспільство дітей та людей з особливими потребами, дітей сиріт, дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах та дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. Популяризація волонтерства серед молоді в межах конкретних районів та області в цілому.

Так, фестиваль пройде в місті Стрий біля ресторану “Козацький двір”, та у Львові в парку “Горіховий гай”, біля кінотеатру “Сокіл”. На захід будуть запрошені діти із закладів соціального спрямування Львівської області та Львова, громадські організації та благодійні фонди, що працюють з людьми з особливими потребами. В програмі різноманітні майстер-класи від центру творчості дітей та юнацтва міста, УДЮМК у Франківському районі, спортивні та козацькі  забави, батути, тир, катання на катамаранах від клубу “Манівці”.

У концертній програмі виступи людей та дітей з особливими потребами, дитячі колективи Львова та Стрия та діти телевізійного центру «Кадрики». Пригощати дітей буде ресторан «Козацький двір», «Родинна ковбаска» та кінотеатр «Сокіл» в якому будуть транслюватись безкоштовні сеанси в дні фестивалю для гостей заходу.

Закінчиться фестиваль виступом відомого рок-гурту «МЕРІ» та пригощанням кулішем. Ведучим заходу буде Андрій Ферцак, який є постійним ведучим «Лютина». Крім того, захід відвідає Владіслав Левицький.

Нагадуємо, перший фестиваль проходив 27 серпня 2011р. в селі Лютинка Жидачівського район, другий фестиваль проходив в місті Стрий 19 травня 2012.

Організатором фестивалю виступає громадська організація “САМІ” за підтримки управління сім’ї та молоді ЛОДА, постійної депутатської комісії ЛОР з питань молодіжної політики, фізичної політики та спорту, управління сім’ї молоді та спорту ЛМР, постійної депутатської комісії з молодіжної політики спорту та оздоровлення, відділу сім’ї та молоді Стрийського міськвиконкому.

«Цього року наш фестиваль набуває статусу міжнародного, оскільки нас відвідають гості із міста Лодзь (Польща), а саме представники «5 Domu Pomocy Społecznej w Łodzi». Крім того, він вперше пройде в два дні, за які ми плануємо прийняти до 1000 учасників» – зазначив голова оргкомітету Андрій Породко.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *