ОСТАННІ НОВИНИ

Європейський суд фактично визнав мене політв‘язнем – Тимошенко

|

Екс-прем`єр Юля Тимошенко каже, що Європейський суд з прав людини фактично визнав її політичним в`язнем. Про це йдеться у коментарі Ю.Тимошенко на рішення Європейського суду, оприлюдненому на сайті ВО “Батьківщина”.

“Сьогодні дуже важливий для мене день. Я щаслива, що Європейський суд з прав людини – єдиний в українських реаліях суд правди і справедливості – визнав незаконними мій арешт та утримання під вартою.

Я щаслива, що сьогодні усунуті всі потоки бруду та чорної неправди, у яких, впродовж кількох років, влада топила мене. Я щаслива, що нейтралізовано всі спроби українського режиму знищити мене як людину та прибрати з життя як політика” – зазначає політик.

За її словами, позбавлення її волі є особистим злочином Віктора Януковича, бо “кожен знає, що команду чинити наді мною беззаконня та насилля давав персонально він”.

“Європейський суд з прав людини, підтвердивши по відношенню до мене порушення 18 статті «Конвенції з захисту прав та основоположних свобод людини», фактично визнав мене політичним в‘язнем. В Україні, на жаль, глибокі традиції політичних переслідувань. Моя країна жила та продовжує жити у часи, коли патріотам знаходиться місто лише у в‘язниці. Свого часу це звання  – «політв‘язень»  – носили справжні Герої України – В‘ячеслав Чорновіл, Левко Лук‘яненко, Михайло Горинь та багато інших, хто не скорився, не зламався, не продався і не зрадив. Такий «статус» для мене  – цінніший та найдорожчий за будь-які фальшиві титули та нагороди. Не знаю, як вчинить Віктор Янукович після цього рішення. Скоріш за все, що ніяк” – наголосила політик.

Водночас вона наголошує, що після цього рішення вже є морально вільною.

“Вільна, незважаючи на всі їхні грати, камери, мури, паркани і затоновані вікна. Тепер тільки питання  часу, коли я зроблю крок за межі в‘язниці. Сьогодні я відчуваю всю повноту щастя людини, яка здобула політичну та юридичну реабілітацію. Дякую всім, хто зробив це можливим” – сказано у заяві Тимошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *