ОСТАННІ НОВИНИ

Міліції дадуть право контролювати технічний стан авто

|

Відповідно із змінами законодавства, сьогодні відповідальність за технічний стан авто покладено на власника транспортного засобу. Новим законопроектом передбачається посилити відповідальність водіїв за окремі порушення в експлуатації автомобілів. Про це повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ у Львівській області.

Також з метою забезпечення практичного виконання вищевказаних контрольних функцій у проекті Закону запропоновано доповнити Закони України “Про міліцію” та “Про дорожній рух” наданням права уповноваженим працівникам міліції здійснювати в порядку встановленому МВС контроль технічного стану колісних транспортних засобів під час їх експлуатації.

Окрім того з метою модернізації роботи підрозділів ДАІ, профілактики порушень Правил дорожнього руху, виключення впливу людського фактору в їх оцінці, невідворотності покарання за скоєне правопорушення, і як наслідок, зменшення кількості ДТП та постраждалих у них людей, пунктом 196.1 Національного плану дій Прем’єр-міністру України та МВС доручено розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження фотофіксації порушень Правил дорожнього руху в режимі “без втручання уповноваженої особи”.

Запропоновані зміни направлені на профілактику та попередження вчинення адміністративних правопорушень, що негативно впливають на безпеку дорожнього руху.

Наразі підготовлені законопроекти виставлені для обговорення на офіційному сайті Департаменту ДАІ МВС України в розділі «Проекти нормативних і законодавчих актів».

Міністерство внутрішніх справ наголошує: всі зауваження та пропозиції будуть ретельно вивчені й прийняті до уваги.

На сьогодні проект Закону опрацьовується у встановленому порядку центральними органами виконавчої влади, після чого буде внесений на розгляд Уряду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *