ОСТАННІ НОВИНИ

Штрафи за паски безпеки та тоновані вікна зростуть

|

У відповідності до пункту 197.1 Національного плану дій на 2013 рік від 12 березня 2013 року № 128, Міністерством внутрішніх справ України розроблений проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі види порушень у сфері безпеки дорожнього руху». Зокрема пропонують збільшити штрафи за невикористання пасків безпеки та надміру тоновані вікна. Про це повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ у Львівській області.

Зараз Департамент ДАІ МВС України пропонує учасникам дорожнього руху ознайомитися з пропозиціями щодо змін у законодавстві.

У законопроекті пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо збільшення розмірів штрафів за:

– порушення правил користування ременями безпеки;

– тонування вікон автомобілів понад встановлену норму;

– встановлення та/або використання в зовнішніх освітлювальних приладах елементів освітлення, які не відповідають чинним стандартам;

– також передбачено запровадження відповідальності за встановлення на проїзній частині автомобільних доріг предметів, що перешкоджають проїзду чи паркуванню.

Запропоновані зміни покликані привернути увагу водіїв на необхідність безумовного використання ременів безпеки, як одного із найважливіших факторів, що впливають на тяжкість наслідків дорожньо-транспортних пригод.

Міністерство внутрішніх справ наголошує: всі зауваження та пропозиції будуть ретельно вивчені й прийняті до уваги.

На сьогодні проект Закону опрацьовується у встановленому порядку центральними органами виконавчої влади, після чого буде внесений на розгляд Уряду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *