ОСТАННІ НОВИНИ

Цієї ночі діти проведуть у бібліотеці

|

Генеральне Консульство РП у Львові спільно з Міською публічною бібліотекою у Вроцлаві та Львівською обласною бібліотекою для дітей, що навчаються в школах з польською мовою навчання, організовує в ніч з 26 на 27 квітня Магічну ніч в бібліотеці. Про це повідомляє відділ співпраці з поляками в України Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

До участі запрошено учнів початкової школи зі села Стрілецьке, ЗОШ № 3 з Мостиськ, Львівських ЗОШ № 10 та ЗОШ № 24 ім. Марії Конопницької. Вечірні заняття в групах проводитимуть запрошені з Польщі автори: Ізабелла Клебаньска, Богдан Бутенко, Марек Краєвскі. Під опікою вчителів, бібліотекарів та волонтерів, діти цілу ніч проведуть у дитячій бібліотеці на вул Винниченка,1, що без сумніву стане для них незабутньою пригодою і чудовою нагодою почути «про що говорять книги через сон». Початок акції о 19.00 год.

Захід проводиться вже вдруге. Минулоріч спеціальними гістьми стали: Ванда Хотомска (поетеса, журналіст, автор багатьох дитячих книжок, радіо та телепередач, сценаріїв до коротеометражного кіно і театральних вистав), Павел Вакула (займається гумористичним рисунком, вже багато років є працівником тижневика «АНГОРА» та популярного дитячого додатку «АНГОРКА»), Беата Островіцка (авторка книг для дітей та молоді).

Довідка про запрошених авторів:

Ізабелла Клебаньска – авторка сценаріїв до дитячих та молодіжних теле та радіопрограм, зокрема Тут туру, Міґанкі (Блимавки) чи Пьосенкарня (Пісенькарня), трансльованих наTVP 1. Творила також сценарії до музичних кліпів. У 2001 році стала володаркою статуетки Ях за найкращий сценарій до пісні. Широко популяризує музичні знання серед наймолодших. Авторка книг «Оперні страаахи», «Як танцювали з віками, або танець з фігурами», «Аколада», «8 рівень таємних знань», «Каприз, жарт та інші музичні примхи», «Музична зграя», «Як дощовий хробак Аколада про музику розповіда»

Богдан Бутенко – ілюстратор, графік. Автор публікації «Перший!Другий!!Третій!!!», «Пись, тобто віадукт над хащами», «Сніговичок Ґапішон (Витрішко)», «Ґапішон і крокодил», «Це я, Ґапішон», «Крулевна Снєжка». Він є співзасновником Фонду «Світ Дитини». Володар медалю IBBY Польської секції об’єднання приятелів книги для молодих (2004). Нагороджений Офіцерським Хрестом Ордену Відродження Польща (2011), Щорічною нагродою Міністра культури та національної спадщини (2006), Спеціальною нагородою Фундації «ABCXXI – ціла Польща читає дітям» (2011) та Орденом Посмішки (2012).

Марек Краєвскі – випускник класичної філології. Викладав у Вроцлавському університету. Письменник, автор багаторазово нагороджуваного циклу повістей про Ебергарда Мока і передвоєнний Бреслау, перекладеного м.ін. на англійську, іспанську, німецьку, французьку, італійську мови та іврит. За вклад у промоцію міста був обраний послом міста Вроцлав (2008), нагороджений відзнакою”Золотий герб міста Львова” (2011)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *