ОСТАННІ НОВИНИ

Учасники «Проекту ІВАСЮК» та відомі художники розмалюють писанку «Червона рута»

|

Відомі художники Юрій Кох та Ольга Погрібна-Кох розпочали роботу над писанкою під музичною назвою «Червона Рута».

У понеділок, 29 квітня, о 12.00 біля пам`ятника Володимиру Івасюку (просп. Шевченка) у Львові до майстрів долучаться зірки-учасники музичного «Проекту ІВАСЮК». Акція відбувається в рамках Фестивалю Писанок у Львові.

Як повідомив творець писанки «Червона рута» Юрій Кох, ця робота буде несподіваною та неординарною.

«Ми спільно з Ольгою Погрібною-Кох вже вчора розпочали роботу над створенням цієї писанки. Не хотів би розкривати всіх секретів цього процесу, але можу сказати, що суть зображення нестиме ідею сходження до вершин «Чевоної рути». Ще ми використаємо елементи львівських пам’яток, які переплетуться із сучасністю. Важко описати словами, якою буде писанка, це треба побачити і відчути всю глибину цього зображення», – додає Юрій Кох.

В понеділок о 12.00 біля пам`ятника Володимиру Івасюку, що на проспекті Шевченка, до художників долучаться артисти-учасники музичного «Проекту ІВАСЮК».

«Музичну писанку «Червона рута» ми присвятимо 64-річниці з дня народження композитора Володимира Івасюка. Учасники музично-мистецького «Проекту ІВАСЮК», а це артисти Оксана Муха, Наталка Карпа, Павло Табаков, гурт «Піккардійська терція» та капела «Трембіта» долучаться до створення цього пам’ятного шедевру», – розповів Андрій Сидор, організатор музично-мистецького «Проекту ІВАСЮК», директор Фестивалю Писанок у Львові.

За його словами, вже розмальовану писанку «Червона рута» львів`яни та готі міста зможуть побачити 12 травня у «Галереї мистецьких писанок» під відкритим небом на площі Ринок. Також цей витвір побачать і кияни 24 травня під час концерту «Проект ІВАСЮК» в Палаці «Україна».

Писанку «Червона рута» буде виставлено на благодійний аукціон, а вилучені кошти будуть скеровані на придбання обладнання для киснево-синглетної терапії для Міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, 4.

Також у понеділок о 12.30 львівські школярі долучаться до розмальовування ще однієї метрової писанки та прикрасять весь проспект тисячею писанок. Подія ініційована управлінням культури, управлінням освіти Львівської міської ради та Центром творчості дітей та юнацтва Галичини «Погулянка».

До прикрашання міста до Великодня організатори запрошують долучитись усіх охочих, молодь, гостей міста та львів’ян.

Фото: Організатори заходу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *