ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівській залізниці готуються провести День охорони праці

|

28 квітня на Львівській залізниці проведуть День охорони праці. Уже майже 10 років поспіль магістраль таким чином долучається до Всесвітнього дня охорони праці, який затверджено Міжнародною організацією праці (МОП) для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці. Про це повідомляє прес-служба державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця»

Девіз Всесвітнього дня охорони праці у 2013 році за рекомендацією Міжнародної організації праці – Запобігання професійним захворюванням.

Заходи спрямовані на популяризацію безпечних та нешкідливих умов праці, у формуванні здорового сучасного виробничого середовища.

На підприємствах магістралі «Львівської залізниці» у ці дні проводять збори, колегії та зустрічі в колективах, на яких обговорюють і радяться, як створити нешкідливі та безпечні умови праці – основу для здоров’я залізничників. Також на Львівській залізниці триває конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей», а доробок переможців буде оформлено у щорічну виставку, яку зможуть оглянути дорослі залізничники.

Окрім цього, на усіх підприємствах та у підрозділах залізниці будуть оновлені або створені куточки охорони праці. Тут на стендах кожен працівник зможе ознайомитися з відповідними документами, зверненнями МОП, інструкціями, а також оголошеннями про проведення заходів з охорони праці.

На вокзалах та станціях, де є відеотермінали, будуть транслювати навчальні матеріали про правила поведінки на робочих місцях, на об’єктах залізничної інфраструктури, правила безпеки життєдіяльності.

Також у ці дні щорічно на залізниці проходять заходи з ушанування пам’яті загиблих на виробництві.

Довідково. За оцінкою МОП, із 2,34 млн. смертей на робочому місці 321 000 стається внаслідок нещасного випадку. Причиною 2,02 млн. смертельних випадків у світі (або 5500 смертей на день) є різні види професійних захворювань.

Щорічно в світі реєструється близько 260 млн. випадків професійних захворювань. Економічні втрати внаслідок професійних захворювань складають близько 4 % національного валового продукту.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *