ОСТАННІ НОВИНИ

З початку року на виробництві загинули п`ятеро осіб

|

З початку року на Львівщині зареєстровано 64 нещасні випадки на виробництві, внаслідок яких п’ятеро осіб загинуло. Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

За даними прес-служби, у ході нагляду за додержанням і застосуванням законів у сфері охорони праці цього року прокурори винесели 67 постанов про проведення перевірок. За документами прокурорського реагування притягнуто до відповідальності 65 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, з яких 46 – органів контролю.
Крім того, за результатами перевірок зареєстровано одне кримінальне провадження. 

Так, прокуратурою Бродівського району зареєстровано кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 271 КК України ( порушення вимог законодавства про охорону праці,що спричинило загибель людей). Зокрема, в с. Гаї-Смоленські Бродівського району на станції технічного обслуговування автомобілів, внаслідок вибуху колеса одна соба отримала тілесні ушкодження, а інший потерпілий загинув.

Досудове розслідування за процесуального керівництва прокуратури проводить слідчий відділ Бродівського РВ ГУ МВС України у Львівській області.

Водночас зазначимо, що внаслідок вжитих органами влади, контролю, а також органами прокуратури заходів, спостерігається тенденція до зниження рівня виробничого травматизму. Зокрема, з початку року у Львівській області зареєстровано 64 нещасні випадки на виробництві, якими заподіяно травмування потерпілих, (за аналогічний період 2012 року – 67 нещасних випадків), з них: 5 нещасних випадків зі смертельними наслідками, (за аналогічний період 2012 року – 7 нещасних випадків).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *