ОСТАННІ НОВИНИ

Андрухович представить у Львові «Листи в Україну»

|

Презентація поетичного вибраного Юрія Андруховича «Листи в Україну», видану у серії «Українська Поетична Антологія» видавництвом Івана Малковича «Абабагаламага» відбудеться у Львові 26 квітня. Про це йдеться у провідомленні організаторів.

Як вказано у повідомленні,  до книжки одного з найвідоміших сучасних українських письменників і Патріарха «Бу-Ба-Бу» увійшли «канонічні» вірші з усіх його збірок, а також знаменитий цикл «Листи в Україну». Це найповніше на сьогодні вибране поета.

Зустріч відбувається за підтримки видавництва «Абабагаламага».

Презентація розпочнеться о 18.00 в кав`ярні “Новий Ноїв ковчег” на вулиці Ставропігійській, 9. Вхід вільний.

Юрій Андрухович народився 13 березня 1960 року в Станіславі (нині Івано-Франківськ). Закінчив редакторське відділення Українського поліграфічного інституту у Львові (1982) та Вищі літературні курси при Літературному інституті в Москві (1991).

Автор поетичних збірок «Небо і площі» (1985), «Середмістя» (1989), «Екзотичні птахи і рослини» (1991), «Екзотичні птахи і рослини з додатком «Індія» (1997, 2002) та «Пісні для мертвого півня» (2004).

У центрі прозового доробку – романи «Рекреації» (1992), «Московіада» (1993), «Перверзія» (1996), «Дванадцять обручів» (2003) та «замість роману» «Таємниця» (2007).

Есеїстика Андруховича на сьогодні видана двома збірками – «Дезорієнтація на місцевості» (1999) та «Диявол ховається в сирі» (2006).

У 2011 році світ побачив найбільший за обсягом твір Юрія Андруховича «Лексикон інтимних міст».

Твори Андруховича перекладено й видано окремими книжками у Польщі, Німеччині, Канаді, Угорщині, Фінляндії, Росії, Сербії, США, Італії, Словаччині, Швейцарії, Іспанії, Чехії. Окремими публікаціями – у Швеції, Австрії, Болгарії, Хорватії, Білорусії, Литві, Данії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *