ОСТАННІ НОВИНИ

На Підзамчі обрали дворики для оновлення

|

У рамках проекту, який реалізують Інститут міста та Інститут розвитку міст (Краків), відбулася зустріч мешканців Підзамче з представниками міської влади та реалізаторами проекту, за результатами якої було обрано 3 дворики для оновлення.

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, комісія обрала три об’єкти: дитячий майданчик  між будинками вул. Б. Хмельницького, 66-72, дворики будинків вул. Б. Хмельницького, 83-87 та подвір’я вул. Підзамче, 11-13.

На зустріч  з робочою групою проекту пришли більше 30 мешканців попередньо обраних  подвір’їв. Саме ініціативність та небайдужість до власної частини району стали  факторами, що вплинули на рішення комісії.

«Цей проект – продовження проекту «Ревіталізація Підзамче», який ми почали з Інститутом розвитку міст в 2011р. Якщо в 2011 ми детально вивчали можливості для ревіталізації  району, то в цьому році ми вже готові реалізувати перші конкретні кроки для того, щоб потроху внести «нове життя» для Підзамче. Відновлення має починатися з співпраці з сусідами, з містом, з міжнародним проектом. Наша мета не просто відремонтувати дворики, а й активізувати мешканців, задіяти потенціал громадських організацій і університетів для того, щоб почати на простих прикладах покращувати життя мешканців Підзамче», – зазначив Олександр Кобзарев, директор Інституту міста.

Сьогодні архітектори  з lypneva.com займаються розробкою архітектурних рішень для двориків, після завершення яких розпочнуться ремонтні роботи.

Проект реалізується в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова та є продовженням проекту Ревіталізації району Підзамче. Його фінансуєМіністерство закордонних справ Республіки Польща в рамках програми Polska Pomoc.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *