ОСТАННІ НОВИНИ

Нацбанк продовжить робити ставку на долар США

|

Національний банк України може продовжити підтримувати частку долара США у своїх золотовалютних резервах на рівні 37-40%. Така необхідність з`являється на тлі фінансової нестабільності в світі, вважає керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Микола Івченко.

Починаючи з другого півріччя 2011 року, світові центральні банки збільшили свої вкладення в американський долар, який залишається резервною валютою світу. Очікується, що в найближчий рік курс долара по відношенню до основних валют на міжнародному ринку буде стабільним.

Структура золотовалютних резервів НБУ в березні істотно не змінилася. Частка долара США, за оцінками експерта, дещо скоротилася – з 39,67% до 39,01%. Тим не менш, вона залишається досить високою. У той же час, частка євро в резервах могла підвищитися з 36,24% до 36,74%.

«Національний банк відновив купівлю євровалюти. У березні регулятором було придбано 100 млн. євро. У цей період євро знижувався в ціні на світовому валютному ринку і НБУ, ймовірно, порахував відносно низьку його вартість привабливою для покупки. Регулятор, швидше за все, буде підтримувати частку євро в ЗВР не нижче 34% », – відзначає Микола Івченко.

Якщо розглядати структуру світових ЗВР, то частка євро в них за підсумками 4 кварталу 2012 року склала 23,92%. На думку експерта, це говорить про те, що НБУ більш оптимістично дивиться на перспективи євровалюти в порівнянні з іншими центральними банками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *