ОСТАННІ НОВИНИ

Затверджено новий підхід до формування держзамовлення на підготовку фахівців

|

Затверджено новий Порядок формування держзамовлення на підготовку фахівців, наукових та робітничих кадрів, а також підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів. Про це повідомляє Освіта.

Відповідне рішення було схвалено Кабінетом Міністрів 15 квітня, повідомили у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.

За інформацією Мінекономрозвитку, відтепер державне замовлення буде формуватися з урахуванням середньострокового прогнозу потреби у фахівцях і робітничих кадрах на ринку праці. Середньостроковий прогноз складається відповідно до методики, затвердженої Мінекономрозвитку.

Методика передбачає розрахунок потреби економіки в робочій силі в професійному розрізі на 5 років. Для прогнозування будуть використовуватися прогнозні показники з валової доданої вартості, продуктивності праці, фактичної структури зайнятих по професіях.

У Мінекономрозвитку наголошують, що новий підхід до формування державного замовлення дозволить здійснювати підготовку фахівців та робітничих кадрів у точній відповідності з потребами ринку праці.

“Таким чином, буде підвищуватися освітній потенціал громадян, які при цьому будуть отримувати навчання або підвищувати кваліфікацію при держзамовленні тільки на затребувані спеціальності”, – зазначили у відомстві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *