ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість ІТТ на Львівщині не відповідає вимогам закону

|

На Львівщині не відповідають вимогам законодавства більш як половина ізоляторів тимчасового тримання і  кімнат для затриманих та доставлених. Про це заявив прокурор Львівської області Олег Василенко під час спільного засідання колегій прокуратури області та ГУ МВС України у Львівській області з питань стану прокурорського нагляду за додержанням законодавства, а також захисту конституційних прав затриманих, ув’язнених та засуджених.

Олег Василенко зазначив, що суттєві порушення у сфері дотримання матеріально-побутових умов та медико-санітарного забезпечення взятих під варту осіб призвели до призупинення роботи 43 кімнат для затриманих та доставлених, а також 9 ІТТ.

Для усунення порушень конституційних прав громадян у зазначених установах прокурорами вжито низку заходів. Це дало певні позитивні результати.

«З набранням чинності нового КПК зменшилася кількість осіб, до яких застосовано запобіжний захід – тримання під вартою. Як наслідок, ліквідовано переповнення слідчого ізолятора»,- зазначив прокурор області.

Крім того, поліпшення матеріально-побутових умов та медико-санітарного забезпечення взятих під варту осіб сприяло зниженню рівня смертності в установах попереднього ув’язнення та виконання покарань.

Водночас, допускаються порушення закону щодо медичного забезпечення взятих під варту осіб та засуджених.

«Понад 70 відсотків медичного обладнання морально та фізично застаріло, кваліфікованого медперсоналу недостатньо»,- констатував Олег Василенко.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *