ОСТАННІ НОВИНИ

Квитанції на сплату податку на нерухомість громадяни почнуть отримувати з 15 квітня

|

ДПІ у Галицькому районі Львова нагадує, що податок на нерухоме майно запроваджено з 1 січня цього року відповідно до ст.265 Податкового кодексу України. Власники нерухомого майна, яке підлягає оподаткуванню, з наступного понеділка почнуть отримувати повідомлення про суму нарахованого податку та платіжні реквізити. Про це повідомляє пресс-служба податкової Галицького району.

Громадянам сплатити нарахований податок потрібно буде протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення про суму податку, що підлягає сплаті. Для цього громадяни мають змогу скористатися послугами банківських установ або поштових відділень, мешканці сільської місцевості можуть сплачувати податок через каси сільських рад.

Відповідно до Податкового кодексу, квартири та житлові будинки, площа яких не перевищує120 м.кв. та250 м.кв. відповідно, не оподатковуються. Податок сплачується лише за ті метри, які перевищують зазначені квадрати. Однак така пільга застосовується тільки до одного з об’єктів житлової нерухомості.

Громадяни самі обирають, як їм застосовувати пільги зі сплати податку на нерухоме майно. Хто має у власності кілька житлових об`єктів, можуть звернутися до податкової інспекції для визначення об`єкта, за який буде сплачуватися податок на нерухомість. Якщо ж такого звернення не буде, то пільга застосовуватиметься до того житла, в якому платник податку зареєстрований.

Якщо платник не згоден із нарахованими у повідомленні сумами, він повинен звернутися до податкової для звірки даних, але не пізніше, ніж за два місяці після отримання повідомлення.

Платники, які протягом року, продали своє майно, мають право на повернення зайвих сплачених коштів. Їм потрібно подати відповідну заяву, в якій вказати спосіб перерахування коштів: поточний банківський рахунок, на погашення грошового зобов’язання за іншими платежами або повернення готівкою за чеком. Протягом п’яти робочих днів Міндоходів готує відповідний висновок про повернення коштів та направляє його до Держказначейства, який і здійснює перерахування коштів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *