ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують долучитись до благодійного марафону «Забіг заради добра-2013»

|

19 травня у центрі Львова стартуватиме благодійний півмарафон «Gorgany. Львів 2013». Участь у півмарафоні візьмуть близько 300 львів’ян та гостей міста різних вікових категорій. Стартуватиме забіг о 12:00 год в центрі Львова – біля Оперного театру, а завершиться на Погулянці, поблизу Центру творчості дітей та юнацтва. Основна частина дистанції пролягатиме «зеленою» частиною Львова. Зокрема, це парк Погулянка, мікрорайон Майорівка та Винниківський ліс, інформує прес-служба Львівської міськради.

Головна мета цьогорічного «Бігу заради добра» – збір коштів на підтримку і розвиток «Центру інтегральної опіки для жінок у кризових ситуаціях». Півмарафон надасть можливість спортсменам вдосконалити свої можливості та якомога ширше популяризувати спорт серед сучасної молоді.

«Мені подобається, що пробіг півмарафону – це, в першу чергу, можливість для кожного учасника відчути якісь позитивні емоції та поспілкуватись з іншими людьми, які беруть участь в пробізі. Якщо ви подивитеся на список учасників пробігу минулого року, то найстаршому учаснику було 88 років і він спокійно за 3 години вклався і пробіг півмарафон. Тому ми наголошуємо, що це, в першу чергу, є захід для всіх людей, які бажають спробувати, відчути та показати, що вони в формі і що активний спосіб життя їм близький до душі», – повідомляє Андрій Бандрівський, директор «Gorgany.com».

Допомагатимуть у проведенні заходу 40 волонтерів, серед яких будуть також люди з особливими потребами. Це вкотре засвідчить відкритість Львова щодо світу та, в першу чергу, до власних мешканців. Участь людей у візках в якості волонтерів стане важливим елементом їх інтеграції у львівське суспільство, а львів’яни у свою чергу отримають нагоду стати відкритішими до співмешканців з особливими потребами.

«Минулого року цей півмарафон зібрав поза 100 учасників. Цього року ми плануємо залучити понад 300 людей саме до участі в пробігу, а до проведення заходу залучаємо приблизно 40 волонтерів. І це є не просто біг, а біг заради добра. Ми хочемо цим заходом долучити людей до проблем потребуючих осіб, популяризувати саме добрі вчинки і добру справу», – зазначає Остап Онишко, координатор проектів МГО «Народна допомога – Львів».

Заявки на участь приймаються до 9 травня на сайті півмарафону: www.lvivmarathon.com. Для кожного учасника внесок становить 45 грн, усі зібрані кошти підуть на спортивну складову заходу, зокрема, на проведення пробігу, наповнення призами та медалями, створення пунктів харчування тощо. Також кожен учасник отримає в подарунок бандану із логотипом пробігу. Переможці та призери пробігу отримають цінні подарунки від магазину туристичного спорядження Gorgany.com, та від виробників спорядження «Osprey», «Turbat», та «Lasting».

«Приємно, що Львів нарешті знаходить такий формат участі, де люди можуть не лише весело і корисно провести час, але ще й можуть своїм пробігом допомогти іншим людям. Якщо говорити про спортивну складову, то вона дещо відходить на другорядний план. Важливо, щоб кожен, можливо, і не пробіг всю дистанцію, але взяв участь і своїм власним прикладом підтримав цю ініціативу», – розповів Володимир Шнайдер, керівник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

Фото: Knews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *