ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат вимагає перевірити законність розташування автостоянок у Львові

|

Депутат Львівської міської ради від політичної партії «Фронт Змін» Олександр Алексєєв звернувся до міського голови Львова Андрія Садового та прокурора міста Андрія Стасіва з проханням перевірити факт незаконного захоплення земельної ділянки підприємством ТзОВ «Омега-Львів» на вул. Підголоско, 17.

Олександр Алексєєв розповів, що дане підприємство в особі директора В.В. Фіщука, який має в оренді 0,23 га землі за вказаною адресою, проте користується 0,37 га. Тобто 0,14 газемлі, що фактично перебувають у власності громади міста, використовуються незаконно.

«На даній земельній ділянці «Омега-Львів» облаштувало стоянку для автомобілів і проводить підприємницьку діяльність на території, що йому не належить. Дане підприємство орендує земельну ділянку з 28 грудня 2006р. за № ш – 613 у книзі записів терміном на 3 роки для обслуговування автостоянки на вул. Підголоско, 17 у м. Львові. Але в 2009 р. було виявлено факт захоплення земельної ділянки даним ТзОВ, про що свідчить картографічно-геодезичний знімок. Та цей факт чиновниками з невідомих причин був прихований, а вже 30 квітня 2010р. дана угода була продовжена ще на 5 років, хоча, як видно із акта приймання-передачі об’єкта оренди, на документі чомусь не зазначена дата. Згідно умов договору оренди землі п.20 прописано, що передача земельної ділянки орендарю здійснюється у 3-денний термін після державної реєстрації цього договору актом приймання – передачі. Виходить, що об’єкт оренди орендарю не передали», – розповів Олександр Алексєєв.

У депутатському зверненні також йдеться, що у 2013 р. було повторно зроблено картографічно-геодезичний знімок, який підтверджує самозахоплення земельної ділянки ТзОВ «Омега-Львів», яка за законом належить громаді міста Львова. Таким чином місцевий бюджет недоотримав щонайменше 50 тис. грн.

«Також хочу звернути увагу на грошову оцінку даної земельної ділянки, яка становить 412 212 грн. 09 коп. та вартість оренди, що надходить до місцевого бюджету – лише 12 366 грн. 36 коп в рік. Це викликає занепокоєння, беручи до уваги привабливість та місце розташування даної ділянки. Враховуючи, що в місті Львові знаходиться 240 автостоянок і такі факти можуть бути зафіксовані на інших автостоянках, можемо припустити, що збитки для громади міста сягатимуть більше 10 млн. грн. які недоотримує бюджет міста», – додав Олександр Алексєєв.

Депутат вимагає провести перевірку нормативно-грошової оцінки земельної ділянки на вул. Підголоско, 17 та використання її за цільовим призначення, притягнути до відповідальності посадових осіб ТзОВ «Омега-Львів» за самовільне захоплення земельної ділянки та чиновників, котрі знехтували інтересами громади, а також провести перевірки інших автостоянок в м. Львові щодо самовільного захоплення земельних ділянок, нормативно-грошової оцінки та використання за цільовим призначенням та вжити інших необхідних заходів, що передбачені чинним законодавством.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *