ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі торговий агент «розвів» магазини майже на 11 тис грн.

|

Влаштувавшись на роботу торговим агентом, 33-річний уродженець Жидачівського району вирішив привласнити кошти Дрогобицької філії товариства з обмеженою відповідальністю. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

Після проходження випробувального терміну, представники філії запропонували чоловікові посаду торгового представника. Оформивши документи, новоспечений працівник підписав заяву з проханням працевлаштувати його на вказаній фірмі. Разом з тим, працівник уклав договір про індивідуальну відповідальність за матеріальні цінності фірми. Згідно з даним договором торгівельний агент ніс повну матеріальну відповідальність за збереження, зберігання та належне користування товарно-матеріальними цінностями ТзОВ, переданих торговому представникові в установленому порядку.

Працюючи на посаді торгового представника, працівник філії фактично був посередником між підприємством-постачальником і торговими точками. Саме працівник філії був зобов’язаний контролювати просування продукції підприємства, прийом і обробку замовлень. Адже в посадові обов’язки торгового агента філії ТзОВ входило представляти інтереси підприємства, зокрема, – надавати рекламну інформацію, налагоджувати взаємодію з потенційними клієнтами, організовувати збут товарного асортименту згідно з укладеними договорами та вчасно реалізовувати товари споживачам.

Приймаючи від клієнтів замовлення, працівник ТзОВ за допомогою електронного пристрою автоматично відсилав запит через мережу на фірму. Поставкою товару займався окремий структурний відділ у фірмі, а водій-експедитор займався розвозкою товарів до торгових точок.

У вересні 2012 року працівник фірми, який здійснював перевірку замовлень виявив, що товар не поступав у торгові точки, внаслідок чого підприємство заборгувало клієнтам певну суму грошей через недоставлену продукцію. Згодом правоохоронці з’ясували, що виникла ця ситуація з вини торгового агента.

Зокрема, було з’ясовано, що, користуючись посадовим становищем, торговий посередник залишав частину продукції у себе вдома, щоби потім збувати за власними комерційними схемами, заробляючи на цьому.

Крім цього в ході перевірки правоохоронці виявили 18 товарно-транспортних накладних, за якими товар не був доставлений у торгові точки та за якими кошти на підприємство не поступали. Загальна сума коштів за недоставлену продукцію становить 10 699 гривень. 

Співробітники слідчого відділення Дрогобицького міського відділу міліції зловмисника притягнули до відповідальності за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *