ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських дітлахів вчать основ цивільного захисту

|

У Львові проходять «Дні цивільного захисту» та «Тижні безпеки дитини» з залученням техніки МНС та інспекторів ГУ Держтехногенбезпеки. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
Зокрема, завтра показовий «День цивільного захисту» відбудеться у Франківському районі на базі садочку №134. Також, такі заходи, зокрема, відбудуться 18 квітня у дошкільному навчальному закладі «Казка» Залізничного району і в садочку №183 Сихівського району та 23 квітня у дитячому розважально-пізнавальному центрі «Веселка» Личаківського району.

«На заходах будуть присутні усі завідуючі дитячих закладів. Ці показові «Дні цивільного захисту» будуть проведені з метою, щоб в травні керівники змогли провести їх на базі своїх закладів. Ми покажемо як провести такі заходи для дітей, розкажемо що б ми хотіли бачити на цих показових навчаннях. Потрібно, щоб вихователі доводили до дітей правила цивільної безпеки дитячою мовою, тобто в якості ігор та забав. Так діти навчаться правильно переходити вулиці, знатимуть як себе поводити у випадку пожежі та в інших небезпечних для життя ситуаціях», – зазначає Віктор Іваніцький, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

У період з 1 до 21 березня показові «Дні цивільного захисту» провели для директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи середніх загальноосвітніх шкіл та ВПУ. Участь взяли в Галицькому районі – СЗШ № 4, Залізничний район – фізико-математичний ліцей, Личаківський район – СЗШ № 6, Сихівський район – СЗШ № 98, Франківський район – СЗШ № 46 та Шевченківський район – СЗШ № 44.

«Два тижні тому закінчились заходи з цивільного захисту для школярів, вони проходили у березні. Там все було набагато масштабніше та видовищніше. Діти проводили показову евакуацію зі шкіл, брали участь у спортивних естафетах та змаганнях з елементами цивільного захисту, приїздила навіть спеціальна пожежна техніка», – додає Віктор Іваніцький, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Всього на показові заходи серед шкіл та ВПУ було залучено 3680 осіб. Серед них у Галицькому районі 460 осіб, Залізничному – 470, Личаківському – 320, Сихівському – 820, Франківському – 1030, Шевченківському – 580 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *