ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські музиканти повернулися з туру Північною Америкою

|

Відомі львівські музиканти, серед яких композитор, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Юрій Ланюк, генеральний директор Львівської обласної філармонії, заслужений діяч мистецтв України Володимир Сивохіп, Соломія Сорока (скрипка), Назар Джурин (віолончель) та Артур Грін (фортепіано) повернулися з гастрольного турне містами США та Канади.
Про це повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини, культурних цінностей Львівської облдержадміністрації Наталія Гамкало, інформує прес-служба ЛОДА.
Зокрема, в Українському інституті сучасного мистецтва та у Товаристві українського мистецтва пройшли заходи з вшанування 80-ї річниці Голодомору 1932-1933 р.р. – концертні вечори пам’яті жертв української трагедії, де українська діаспора вперше ознайомилась з ораторією «Скорбна мати» та «Сонатою для віолончелі».
Також 23 березня 2013 року в одному з найпрестижніших концертних залів м.Торонто (Канада) вперше відбулась презентація проекту «Візит зі Львова». Даний проект відбувся за участі оркестру «Canadian Sinfonietta» та львівських митців в рамках культурної співпраці між Львовом та Торонто.
«Враховуючи великий успіх музичної акції, досягнуто домовленості про участь солістів оркестру «Canadian Sinfonietta» у Міжнародному фестивалі музичного мистецтва «Віртуози Львова» в 2014 році», – підсумувала Н. Гамкало.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *