ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 90 підприємств відмовляються вимірювати свої забруднення

|

Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області інформує громадськість, що впродовж першого кварталу цього року 134 підприємств області здійснило заходи з контролю за дотриманням затверджених нормативів граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин і представили акти й протоколи замірів проведених ліцензованою організацією. Про це повідомляє прес-служба Держуправління.

51 підприємство направило листи з проханням перенести даний захід у зв’язку з фінансовою скрутою чи простоєм виробництва. 40 підприємств направили обґрунтування щодо неможливості проведення замірів у зв’язку з технологічною неможливістю це зробити.

Відповідні листи-запити щодо викидів у атмосферне повітря стаціонарними джерелами  Держуправління відправляло протягом січня-лютого 514 підприємствам області (відповідно до   ст. ст. 10, 11, 33  Закону України «Про охорону атмосферного повітря»). 109 із зазначених підприємств свою діяльність здійснюють згідно дозволів, термін яких ще не закінчився. Станом на 1 квітня цього року 90 діючих підприємств не надали жодної  відповіді на запити Держуправління  щодо виконання заходів та контролю за дотриманням затверджених нормативів граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин відповідно до умов дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Це, своєю чергою, є грубим порушення природоохоронного Законодавства. Інші 90 підприємств припинили свою діяльність, відповідно, не здійснюють жодних викидів у атмосферне повітря.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *