ОСТАННІ НОВИНИ

За махінації з реєстром нерухомості нотаріусів саджатимуть на 12 років?

|

Нотаріуси, діяльність яких судовими органами буде кваліфікована як злочинні дії з нерухомим майном громадян, відповідатимуть згідно з законом – від штрафів до покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років. Про це сказав експерт з приватного права Роман Григоришин, коментуючи можливість внесення несанкціонованих змін до єдиного державного електронного реєстру прав на нерухоме майно, повідомляє УНН.

“У реєстрі фіксуються всі дії, які здійснює нотаріус при реєстрації нерухомості. Тобто можна встановити, хто саме і коли здійснив чи змінив будь-який запис. Відповідно до закону, державні реєстратори та нотаріуси, за порушення законодавства у сфері державної реєстрації прав несуть дисциплінарну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність. В залежності від ступеню провини – це може бути штраф або позбавлення волі термін до 12 років”, – пояснив експерт.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 року в Україні діють нові правила реєстрації нерухомого майна. За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, з початку року 90% нотаріусів вже здійснили реєстрацію нерухомості за новими правилами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *