ОСТАННІ НОВИНИ

Третьокласник зі Львова змайстрував робота, що вміє малювати

|

Минулої суботи у приміщенні Науково-технічної бібліотеки Національного університету “Львівська політехніка” відбувся четвертий етап відкритого чемпіонату з перегонів роботів 2012 -2013 років, який кілька років поспіль проводить громадська організація “Асоціація робототехніки”. Цього разу у змаганнях взяли участь 21 команда зі Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Чернівців та Республіки Білорусь. Про це повідомляє прес-служба  “Львівської політехніки”.

Особливістю змагань є те, що чемпіонат є аналогом усім відомих автоперегонів “Формула-1”. Єдина відмінність — машинки-роботи керуються винятково штучним інтелектом. Машинний “розум” повинен розпізнавати маршрут, обирати оптимальну швидкість, оминати перешкоди. У таких змаганнях бере участь студентська еліта. Адже володар такого робота повинен мати навички з програмування, електроніки, електротехніки, механіки, механотроніки. 

Найшвидше і майже безпомилково пройшла трасу роботизований болід команди TopNode з Івано-Франківська. Відповідно друге і третє місце вибороли команди Fresh (Білорусь, Брест) та RA-08 (Івано-Франківськ). На жаль, дві команди Львівської політехніки призових місць не здобули. Як пояснив один з організаторів змагань, завідувач кафедри спеціалізованих комп`ютерних систем Роман Дунець, на відміну від інших до команди його кафедри цього разу не залучали викладачів, а винятково студентів, які ще не набули достатнього досвіду.

Поза програмою чемпіонату показав свою технічну творчість третьокласник Львівської середньої школи №48 Сергій Швед, батьки якого свого часу закінчили радіотехнічний факультет Львівської політехніки. Він змайстрував робота, який вміє малювати фломастерами і олівцями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *