ОСТАННІ НОВИНИ

Народні депутати хочуть зробити 14 жовтня державним святом

|

Депутати від «Батьківщини» пропонують ввести до державних свят день Покрови.

Народні депутати Володимир Яворівський та Василь Пазиняк (члени фракції “Батьківщина”) внесли на розгляд Верховної Ради проект Закону “Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України” (щодо встановлення святкового дня – Дня Покрови Пресвятої Богородиці – Дня українського війська).

Проектом закону, текст якого розміщено на сайті ВР, планується встановити святковий день 14 жовтня – День Покрови Пресвятої Богородиці – День українського війська.

Натомість народні депутати пропонують виключити з переліку святкових днів 2 травня.

«Пресвяту Богородицю благоговійно шанувало українське козацтво. З початку своєї історії козаки віддали себе під опіку Покрови Пресвятої Богородиці, вважаючи Її своєю заступницею і покровителькою. Церква на Січі завжди була Покровською, а образ Богородиці вінчав козацькі хоругви та штандарти.

Українська Повстанська Армія за офіційну дату свого створення взяла   14 жовтня, аби віддатись волі Божій і заступництву Діви Марії, підкреслити спадковість поколінь воїнів, що ревно боролися за Україну.

Покрова Пресвятої Богородиці в усі часи була хоронителькою українського війська, яке століттями воювало за честь, за славу, за народ», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Автори законопроекту обґрунтували й доцільність вилучення з числа святкових днів 2 травня. «Вилучення 2 травня з переліку святкових днів є доцільним, оскільки День міжнародної солідарності трудящих у переважній більшості країн Європи та республік колишнього Радянського Союзу святкується один день або не відзначається взагалі. В Україні ж  його святкують два дні», – зазначено у пояснювальній записці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *