ОСТАННІ НОВИНИ

З понеділка Львів порине у «Французьку весну»

|

Протягом цілого місяця, з 25 березня до 25 квітня, у Львові триватиме десятий міжнародний фестиваль, присвячений французькій культурі і мистецтвам. На львів’ян та гостей міста чекають численні театральні вистави, концерти джазової та етнічної музики, мистецькі виставки, зустрічі, кіно-концерт, нічні покази короткометражних фільмів та багато іншого. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Фестиваль «Французька весна» розпочнеться 25 березня концертом джазу та африканської музики за участю зірки франкофонної сцени Cherif Mbaw у клубі «Культ».

«Вже вдесяте у Львові відбуватиметься «Французька весна». Програма, як завжди, дуже насичена і дуже цікава, і вона має можливість реалізуватися у Львові, як і в багатьох інших містах України. На жаль, вона буде не такою широкою, як, скажімо, у Києві. Але достатньо вагомою, цікавою і різноплановою, зрештою як це відбувається щоразу вже впродовж 10 років у нас у Львові. Ми хочемо дуже подякувати Французькому Альянсу і, зрозуміло, Посольству Франції в Україні, які так добре і так глибоко розуміють всі завдання і функції того, що ми називаємо культурною дипломатією. Завдяки їхній діяльності в Україні ми маємо нагоду вже вкотре познайомитися з найцікавішими здобутками культурного життя Франції», – говорить начальник управління культури ЛМР Ірина Подоляк.

Родзинками цьогорічного фестивалю, зокрема, стануть виставка французької порцеляни ХVII-XX століття, а також вистави за п’єсами драматурга Еріка-Еммануеля Шмітта львівськими театральними трупами, а також вручення премії Бальзака одному з львівських митців.

«Французька весна» йде на наші терени з виставами, музикою, виставками цікавими зустрічами і гарними настроєм. Цей рік є знаменним для цього всеукраїнського проекту і, свого роду, ювілейним. А це означає, що французьке мистецьке насіння, посіяне в українську креативну землю, вже десятий рік поспіль дає щедрі плоди. Програма говорить сама за себе. Це буде не тільки французька класична музика, не тільки джаз, не тільки зустріч із всесвітньо відомим драматургом Еріком-Еммануелем Шміттом, не тільки театр жесту та, як зазвичай, французьке кіно. А так само Львів, будучи гордим своїм мистецьким надбанням, презентуватиме свої скарби», – розповідає президент ГО «Альянс Франсез» Наталія Демчук.

Фестиваль «Французька весна у Львові» відбувається у співпраці з Посольством Франції в Україні та Французьким культурним центром.

«Цей фестиваль є не лише французькою, а й міжнародною подією. Будуть артисти з Мадагаскару, Сенегалу, Франції, Румунії. Ця подія належить не нам, а мешканцям та гостям Львова. Програма фестивалю розділена на дві великі частини. Одна, це те, що ми привозимо з-за кордону. А друга – неоціненні надбання, які є в музеях і театрах Львова. Це дійсно європейське місто, про скарби якого ще не всі знають», – зазначає директор ГО «Альянс Франсез», представник Посольства Франції у Львові Жером Ваннепен.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *