ОСТАННІ НОВИНИ

На Форум місцевого самоврядування до Львова приїде 120 учасників

|

28-29 березня у готелі «Дністер» відбуватиметься Форум місцевого самоврядування, куди з’їдуться представники місцевих рад, органів виконавчої та законодавчої влади та представники міжнародних організацій. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Сьогодні ми очікуємо близько 120 учасників. Переважна більшість представників міст обласного значення будуть учасниками цього форуму. Також запрошені представники Верховної Ради, Адміністрації президента, посольств міжнародних організацій, очікуємо підтвердження представників дипломатичних місій, бо нам важливо вести цей діалог з точки зору європейського бачення», – розповів Олександр Кобзарев, директор КУ «Інститут міста».

Відтак, на Форум до Львова запрошені Давид Жванія та Володимир Рибак від Верховної Ради, від Адміністрації президента – Марина Ставнійчук, від Міністерства фінансів – Юрій Колобов, а також представники найбільших міст -Донецька, Одеси та Кривого Рогу, будуть представлені ЛОДА та ЛОР, а також депутати місцевих рад. Також до Львова приїдуть екс-мер Страсбургу Герцог  Робер, голова департаменту містобудування Асоціації міст Німеччини Гільмар ф. Лоєвські та представники з Канади.   

На Форумі під час панельних дискусій обговорюватимуть загальний напрямок функціонування органів місцевого самоврядування, бюджетно-фінансовий блок, питання містобудування і охорони спадщини ЮНЕСКО і питання місцевого економічного розвитку.

«Форум – це дуже хороша можливість для обміну досвідом. Це так звані горизонтальні зв’язки між самими містами, які забезпечуються власне на таких заходах.

Тому ми хочемо підняти питання, до чого ж призводить згортання повноважень місцевого самоврядування, як цього запобігти і як створити умови, за яких саме місцеві громади отримуватимуть найбільше можливостей для розвитку», – зазначив Віталій Загайний, заступник голови Львівського регіонального відділення Асоціації міст України.

Довідка

Організатори та партнери: КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України, Офіс Ради Європи в Україні, Програма розвитку ООН в Україні, Фонд Фрідріха Науманна за Свободу, проект Місцевий економічний розвиток міст України, Німецьке товариство міжнародного співробітництва.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *