ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині пройде місячник виявлення туберкульозу

|

З 25 березня до 22 квітня 2013 року Департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації проведе вже традиційну  інформаційно-профілактичну акцію «Місячник раннього виявлення туберкульозу та хронічних обструктивних захворювань легень».  Як інформує прес-служба Львівської ОДА, цей захід на Львівщині відбудеться вшосте.

Акцію приурочено до всесвітнього Дня боротьби із туберкульозом – 24 березня. Боротьба з недугою передбачає спільні зусилля медицини, місцевих органів влади, благодійних та громадських організацій.

За час проведення протитуберкульозної акції у 2012 році методом флюорографії було обстежено 82 934 особи, виявлено 170 осіб хворих на туберкульоз. Понад 7 тисяч осіб обстежено методом мікроскопії мокротиння (виявлено 45 хворих). Методом туберкулінодіагностики обстежено 22 тисячі дітей — у 623 дітей проби були позитивними.

Від медицини у боротьбі з туберкульозом залежить 15-20% успіху, тож лікарі закликають пройти обстеження.

Як вказано у повідомленні, сьогодні в зоні ризику переважно молоді люди працездатного віку. Один хворий на туберкульоз може інфікувати в середньому 10-15 здорових осіб, у громадських місцях – значно більше. Саме це сприяє активному поширенню туберкульозу.Всесвітній день боротьби з туберкульозом, за рішенням ВООЗ, відзначається щорічно 24 березня – у день, коли німецький мікробіолог Роберт Кох заявив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу.

З початку 90-х років Всесвітня організація охорони здоров’я проголосила цю хворобу національним лихом. З 1995 року в Україні офіційно проголошено епідемію туберкульозу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *