ОСТАННІ НОВИНИ

Експерт пропонує відмовитись від стабільної гривні

|

 Що більш стабільна валюта упродовж тривалого проміжку часу, то більшу кризу країна матиме у перспективі. Таку думку висловив ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко в ефірі Першого ділового каналу.

“У нас, на жаль, є догма про стабільність курсу, що насправді дуже небезпечно як для розвитку економіки, так і для фінансової стабільності. Я навіть закон сформулював: чим більш стабільна валюта упродовж тривалого проміжку часу, тим більшу кризу країна матиме у перспективі. Тому чим швидше ми відмовимося від стабільного курсу гривні, тим буде краще. Уряд і Нацбанк мають думати про рівень цін, а не про курс”, – зазначив Савченко.  

Також він зауважив, що з погляду фінансової політики, Росія є більш розвиненою країною, ніж Україна.

“Російська Федерація дає більшу свободу коливанням курсу, ніж Україна. І це перевага. Більш розвинені країни взагалі не звертають увагу на рівень коливань. Чим розвиненіша країна, тим менше вона турбується про зовнішню привабливість своєї валюти, а думає про власну економіку. Більші коливання курсу в Росії, ніж в Україні значать, що Росія, з погляду фінансової політики, більш ринкова країна, ніж Україна”, – сказав Савченко.

Gazeta.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *