ОСТАННІ НОВИНИ

Із четверга на поїзди саджатимуть за паспортом

|

З 21 березня при покупці квитка на поїзд до нього будуть вноситися прізвище та ім`я пасажира.

Вступає в силу відповідна постанова Кабінету Міністрів від 6 березня 2013 року.

Проїзні документи, придбані до набрання чинності цією постановою, без зазначення прізвища та імені є дійсними і посадка до поїзда та проїзд здійснюються без пред’явлення документа, який посвідчує особу.

“Оформлення у квитковій касі повних та дитячих проїзних документів, у тому числі в електронному вигляді, здійснюється із внесенням до проїзних документів прізвища та імені пасажира із слів особи, яка здійснює оплату проїзного документа”, – йдеться в документі.

“Під час оформлення проїзних документів з використанням мобільного зв’язку, Інтернету, спеціалізованих автоматів самообслуговування тощо прізвище та ім’я особи, що буде здійснювати поїздку, зазначає особа, яка здійснює оформлення та оплату проїзного документа”, – сказано в постанові.

У проїзних документах (крім пільгових та безоплатних) на проїзд у регіональних поїздах та квитках на проїзд у поїздах приміського сполучення прізвище та ім’я особи не зазначаються.

“Посадка в поїзд здійснюється за пред’явленням проїзного документа та документа, який посвідчує особу”, – сказано в постанові Кабміну.

До таких документів належать: паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт України, службовий паспорт України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи на повернення в Україну, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення водія, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту.

Крім того, можна пред`явити проїзний документ для виїзду за кордон особи, яку визнано біженцем, та особи, яка потребує додаткового захисту, довідку про звернення за захистом в Україні, посвідку на постійне проживання, посвідку на тимчасове проживання, картку мігранта, посвідчення біженця, проїзний документ біженця, паспортний документ іноземця та особи без громадянства.

Українська правда

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *