ОСТАННІ НОВИНИ

Водії погрожують владі «автомобільним майданом» за мито на іномарки

|

Всеукраїнська рада автомобілістів обурюється з приводу підвищення імпортного мита на іномарки в Україні та готова виходити на «автомобільний майдан», щоб відстоювати свої права. Про це заявив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко під час прес-конференції в УНІАН.

“Всеукраїнська рада автомобілістів, що нараховує 623 тис. членів, повідомила про готовність проводити “автомобільний майдан” і акції протесту”, – розповів О. Назаренко.

За його словами, вийти на мітинги готові також представники 83 автомобільних клубів з усіх куточків України – від Львова до Криму. Такими діями водії сподіваються “вийти на діалог із владою” та відмінити рішення про введення спеціального мита.

“Ми зараз сподіваємося вийти на діалог з урядом і вирішити все мирно і добре”, – сказав Назаренко.

Він також нагадав, що подібний прецедент вже відбувся у 2009 році. Тоді, у зв`язку з підвищенням податкового збору, автовласники заблокували Верховну Раду.

“Вперше в історії не тільки України, але й СНД, верховний орган скасував прийняте ним же рішення про підвищення податків. Я сподіваюся, що це буде другий випадок, коли це рішення буде скасовано”, – зауважив Назаренко.

Нагадаємо, наразі імпортери автомобілів не виключають того, що можуть припинити ввозити в країну іномарки, у зв`язку з введенням нового мита.

TCH

 

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *