ОСТАННІ НОВИНИ

Львівським лікарям відкрили дорогу на стажування закордон

|

Міський голова Львова Андрій Садовий та Президент фонду «Children’s Medical Care Foundation» Бйорн Мартінофф сьогодні підписали Декларацію про співпрацю, чим підтвердили бажання продовжувати обмін досвідом. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Така угода також передбачає заснування Центрів підвищення кваліфікації, що дозволить покращити якість надання медичної допомоги дітям Львова, а також створення міжнародних мостів у галузі медицини шляхом обміну медичних знань та встановлення тривалого партнерства між медичними закладами. Дана угода є безстроковою, а тому лікарі та медичні сестри міської дитячої лікарні матимуть можливість постійно проходити стажування в провідних клініках Європи та Америки; брати участь у міжнародних симпозіумах, з`їздах, конференціях. На стажування закордон можуть їздити приблизно 5-6 лікарів у рік.

«Хочу подякувати Катерині Ющенко за ту велику допомогу, яку Фонд постійно надає цій лікарні  – це вже більше 1 млн грн, яке є тут в лікарні і допомагає нашим дітям. Також хочу подякувати Президенту Фонду Children Medical Care Foundation, який надає постійну допомогу у навчанні та стажуванні наших лікарів за кордоном. Наші лікарі можуть збагачуватись досвідом світу і використовувати у нас при лікуванні наших дітей.

Ми сьогодні мали честь підписати з Фондом угоду про продовження співпраці на теренах усього міста, а не тільки лікарів дитячої лікарні. Наші партнери дають нам можливість максимально посилити вміння та здібності наших лікарів», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.


Співпраця між Львівською міською дитячою клінічною лікарнею та благочинною організацією Children’s Medical Care Faundation (CMCF) зі США триває з 2008 року. Основною місією організації є фінансування підвищення кваліфікації лікарів педіатричних спеціальностей шляхом тривалих 2-3-місячних індивідуальних стажувань та їх участі в наукових конференціях, з’їздах по цілому світу. Своєю діяльністю фонд стверджує що географія не створює обмежень для поширення медичних знань. За 4 роки завдяки (CMCF) 29 лікарів дитячої лікарні стажувалися з питань неонатології та реанімації новонароджених, дитячих анестезіології, хірургії, отоларингології та кардіології в провідних клініках Варшави, Кракова, Мюнхену, США. Фінансова підтримка цих стажувань щорічно складає 15-18 тис. доларів.

Фото: М.Дашкович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *