ОСТАННІ НОВИНИ

Науковців в Україні за роки незалежності скоротилось втричі

|

 За 20 років незалежності кількість науковців в Україні зменшилась втричі. Про це представникам ЗМІ перед початком комітетських слухань щодо подальшого розвитку освіти в Україні сказала голова Комітету з питань науки і освіти Лідія Гриневич, передає кореспондент УНН.

“Ми критично втрачаємо наукові кадри. За 20 років незалежності кількість науковців в Україні зменшилась втричі. На фоні усіх європейських країн у розрахунку на тисячу людей населення у нас найменша кількість науковців. Все це є наслідками недбалого ставлення та відсутності державної політики щодо розвитку науки України”, – наголосила Л.Гриневич.

Зокрема, наголосила вона, кількість науковців в Національній академії наук України з останні роки скоротилась вдвічі.

За словами Л.Гриневич, як правило з України виїжджають науковці молодого та середнього віку, тобто ті, хто може стати основною продуктивною силою для розвитку української економіки.

Вона привела приклад, згідно з яким середня зарплата науковця в Україні складає 400 дол., а в Росії 1 200 дол., в країнах ЄС 3 500 дол.

Повідомлялось, що чисельність співробітників наукових організацій в Росії і Білорусі становить 1,1% та 1,3% зайнятого населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *