ОСТАННІ НОВИНИ

«Карпати» вдома поступились «Чорноморцю» 1:2

|

«Чорноморець» з самого початку продемонстрував, чому саме він наразі займає п’яте місце в турнірній таблиці, яке гарантує участь у наступному сезоні в Лізі Європи. Гості одразу достатньо великими силами пішли вперед. Не забарилися вони і зі створенням першого гольового моменту в матчі. Вже на 3-ій хвилині після подачі з правого флангу атаки Леонардо Де Матос головою пробив у праву дев’ятку воріт Мартіна Богатінова. Кіпер «Карпат» лише поглядом супроводжував політ м’яча і ніяк не міг врятувати ситуацію, але, на щастя, круглий влучив у поперечку.

Подібний початок гри змусив і «Карпати» активізуватися. Щоправда, дії нашої команди різнилися від манери гри одеситів у передній лінії. Якщо підопічні Романа Григорчука робили ставку на швидкі атаки з довгими передачами на хід комусь з нападників, то карпатівці віддавали перевагу тривалому контролю м’яча з подальшим закиданням його за спини захисників або пошуком варіанту вивести когось з партнерів на забійну позицію. І на 15-ій хвилині зелено-білим вдалася комбінація на правому фланзі, в фіналі якої Сергій Зеньов відав на Олександра Гладкого і центрфорвард «левів», увірвавшись в карний майданчик, потужно пробив у ближній нижній кут – Дмитро Безотосний у шпагаті ногою відбив м’яча на кутовий.

Після цього гра вирівнялася – обидві команди «в’язали» дії одна одної всередині поля і, як наслідок, до небезпечних моментів справа майже не доходила. Хоча при цьому гра виглядала цілком компактно зі сторони обох команд і ні на мить не дозволяла розслабитися ні футболістам, ні глядачам, а наприкінці першого тайму команди знову змусили добряче понервувати оборону одна одної. Спочатку Мартін Богатінов потягнув м’ача після потужного удару Еліса Бакая, а згодом «Карпати» провели затяжну атаку, в ході якої, щонайменше, двічі могли довести справу до взяття воріт одеситів, але гостям таки вдалося «погасити пожежу». То ж команди пішли на перерву за рахунку 0:0, який загалом відповідав тому, що відбувалося на полі в перші 45 хвилин гри.

Другий тайм також почався на зустрічних курсах. Обидві команди чудово розуміли, що дуже важливо забити першою. Вдалося це господарям: Леван Кенія з лівого флангу віддав на Ігоря Худоб’яка і капітан карпатівців, протягнувши круглого вздовж лінії штрафного майданчика, з правої смачно приклався по м’ячу, скерувавши його в дальній нижній кут. Дмитро Безотосний проти такої «гармати» не мав жодних шансів – 1:0.

Забивши гол, «Карпати» одразу почали надійніше грати в середині поля, аби не дозволити супернику організовувати свої атаки. Але досить швидко груба помилка господарів в центрі оборони призвела до того, що гості вивели на очне побачення з Мартіном Богатіновим свого нападника Лучіана Бурдужана і 20-ий номер «моряків» проткнув круглого повз кіпера господарів – 1:1.

Нічия аж ніяк не входила у плани карпатівців і вони знову активізувалися в передній лінії. На 65-ій хвилині Муртаз Даушвілі міг вдруге вивести вперед «зелено-білих», потужно пробивши метрів з 25-и, але в підсумку лише корнер. Однак треба віддати належне і одеситам, які грали дуже агресивно в обороні – при втраті м’яча одразу накривали наших гравців та не давали жодного простору для розвитку атак. При цьому команда Романа Григорчука не забувала і про контратаки. І в одній із них, на 71-ій хвилині, після проходу по правому флангу з подальшим прострілом в центр карного майданчика Джедже з району 11-метрової позначки зряче поклав круглого у праву шістку воріт Мартіна Богатінова – 1:2.

Ніколай Костов миттєво провів подвійну заміну – замість Олександра Гладкого і Муртаза Даушвілі на поле вийшли Семір Штіліч і Марселіньо. Карпатівці тут же всією командою пішли вперед і упродовж одної хвилини створили два гольових моменти поспіль. Спочатку Ігор Озарків на підступах до карного майданчика з правого флангу наніс відмінний удар в дальню «дев’ятку» – Дмитро Безотосний у красивому затяжному стрибку кінчиками пальців перевів м’яча через поперечку на кутовий. А за кілька десятків секунд вже Марселіньо, увірвавшись в штрафний майданчик справа, пробив у ближній нижній кут – і знову кіпер «моряків» зреагував на удар і круглий рикошетом від штанги залишив межі поля.

«Карпати» атакували до самого фінального свистка, включаючи п’ять хвилин, компенсованих арбітром матчу до основного часу гри. Одесити всією командою відбивали атаки «зелено-білих» і при цьому навіть не мали гадки про якісь контратакувальні дії. Останню нагоду врятувати бодай нічию мав центральний захисник «Карпат» Ігор Пластун, який на 90-ій хвилині після подачі кутового головою зрізав м’яч в дальній кут, але той по-зрадницьки пройшов впритул зі стійкою із зовнішньої сторони воріт…

За матеріалами офіційного сайту ФК «Карпати»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *