ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії йде боротьба за бюджетні кошти

|

Голова постійної комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Яромир Самагальський пояснив причини, через які депутати затягують із прийняттям бюджету розвитку. Сьогодні на прес-конференції він наголосив, що міські обранці працюють над тим, щоб зробити бюджет якомога реалістичним до виконання, а також унеможливити зловживання і корупцію при роботі з бюджетними коштами.

За його словами, минулого року представники виконавчих органів закидали депутатам, мовляв вони люблять дітей, оскільки обранці на ремонти туалетів у школах виділили замість 19 млн грн. лише 4 млн 700 тис грн.. Однак насправді використано на ремонти було не більше 3 млн грн. І на які цілі виконавчі органи збирались скерувати решту коштів за лишається питанням без відповіді.

Також депутат нагадав минулорічну ситуацію із пікетами працівників ЛКП, яким, за словами мера, депутати не виділили кошти на зарплати. Насправді йшлось про брак фінансування на санітарну очистку, на яку, до слова, кошти виділялись у повному обсязі. Однак їх було витрачено завчасно й на не зовсім зрозумілі речі. Цього року, аби уникнути подібних звинувачень, депутати виділили окремим рядком у бюджеті 46 млн грн. на саночистку території. Однак, представники виконавчих органів знову висловлюють невдоволення.

«Йде боротьба за бюджетні кошти, які важко проконтролювати. Адже каналізацію легко перевірити, дах також, а косіння трави чи прибирання газонів, чи ямковий ремонт – реально не перевіриш», – каже Я.Самагальський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *