ОСТАННІ НОВИНИ

Громада Львівщини відзначила 198-ю річницю від дня народження Михайла Вербицького

|

4 березня в селі Млини Підкарпатського воєводства (Республіка Польща) відбулися урочисті заходи з нагоди 198-річчя від дня народження громадського діяча, автора Державного Гімну України отця Михайла Вербицького. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

Урочистості на честь видатного українського композитора розпочалися богослужінням у церкві Покрови Пресвятої Богородиці, де Вербицький був парохом. Панахиду за творцем Гімну України відслужили священнослужителі різних конфесій на чолі з місцевим греко-католицьким священиком Богданом Степаном.

У каплиці, де похований отець Михайло Вербицький, відбулись поминальна молитва та покладання квітів до його могили. Від Львівської обласної ради квіти до могили творця Державного Гімну України поклав депутат Ігор Криськів.

У заходах на честь Михайла Вербицького також взяли участь представники районної влади Яворівщини та громадських організацій, зокрема Об’єднання товариств депортованих українців «Закерзоння», очільником якого є Володимир Середа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *