ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС Німеччини через Власенка викликав «на килим» посла України

|

Ситуація з екс-прем´єром України Юлією Тимошенко і спроби позбавити мандата її захисника Сергія Власенка призвела до кризи у відносинах між Берліном і Києвом. Про це пише німецька газета Frankfurter Allgemeine, передає «Інопреса».

Як стало відомо в неділю, МЗС Німеччини викликав «на килим» посла України в Берліні після того, як офіційні українська влада посилила тиск на захисника Юлії Тимошенко депутата Сергія Власенка.

Втручання німецького уряду, відзначає видання, стало реакцією на спроби Верховної Ради України позбавити парламентарія його мандата, що дозволило б відкрити проти нього кримінальну справу.

Як підкреслює Frankfurter Allgemeine, в цей раз Берлін сформулював свою позицію так жорстко, як ніколи раніше.

«Так, Україна може забути про настільки бажаний нею договір про асоціацію з Євросоюзом, якщо не вирішить питання з розташованою під вартою Тимошенко», – вважають в німецькому МЗС і Відомстві федерального канцлера Німеччини.

Федеральний уряд, підкреслює видання, встало на захист Тимошенко не тому, що вона є «ангелом», а тому, що цей випадок являє собою зразок свавілля української юстиції.

Як повідомляли «Коментарі», сьогодні, 4 березня відбулося засідання регламентного комітету ВР, на якому депутати підтримали раніше прийняте рішення позбавити Власенка депутатських повноважень.

Раніше Сергій Власенко прогнозував, що Вищий адмінсуд позбавить його депутатських повноважень, а 6 березня, напередодні дня народження, його заарештують.

Справу за позовом Рибака буде розглянуто 5 березня о 14:00.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *