ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра студенти проведуть акцію «Тягнись до Шухевича»

|

5 березня о 13:00 год у парку навпроти Червоного  корпусу КНУ ім. Т.Шевченка студентам запропонують взяти приклад з головного  командира Української Повстанської Армії. Так, КМО Спілка Української Молоді в Україні (КМО СУМ в Україні) запрошує студентів взяти участь у змаганнях з перетягування канату «Тягнись до Шухевича». Переможці змагання отримають у подарунок футболки із зображенням генерал-хорунжого УПА та інші цікаві подарунки. Про це повідомляють організатори заходу.

Також усіх охочим пропонуватимуть безкоштовно сфотографуватися в образі вояків Української Повстанської Армії.

Метою акції є нагадати молоді про героя України Романа Шухевича та розповісти не лише про його військові таланти, а й про інші чесноти. Наразі маловідомими залишаються факти, що Роман Шухевич приділяв велику увагу спорту. Він добре грав у баскетбол, волейбол і футбол, займався бігом, плаванням, лижним та планерним спортом. На Запорозьких іграх 1923 р. у Львові Роман Шухевич зумів поставити рекорди у бігу з перешкодами на400 му плаванні на100 метрів.

Змагання ініційовані Київською міською організацією СУМ в Україні та приурочені до 63-ї річниці героїчної загибелі генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

Роман Шухевич («Тарас Чупринка») – український військовий і державний діяч, генерал-хорунжий, головний командир Української Повстанської Армії, Голова проводу ОУН(р) на українських землях, голова Генерального Секретаріату Української Головної Визвольної Ради, Герой України. Загинув 5 березня 1950 року в ході перестрілки із загонами МДБ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *