ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко вимагає відкрито допитувати всіх свідків у справі Щербаня

|

Екс-прем`єр Юлія Тимошенко вимагає, щоби всіх свідків у так званій справі Щербаня допитування відкрито та за її присутності. Цю позицію лідера опозиції озвучив її захисник Олександр Плахотнюк, повідомили«Коментарям» у прес-службі ВО «Батьківщина».

«Вимагаю, щоб свідків захисту, так само, як і свідків, допитували у відкритих судових засіданнях», – процитував Тимошенко її захисник.

Він зазначив, що Юлія Тимошенко не має ніякого відношення до справи Щербаня, так само як і до всіх інших обвинувачень.

За його словами, лідер опозиції продовжує наполягати на тому, щоб всі допити в рамках слідчих дій у так званій «справі Щербаня» проходили за її присутності.

«Позиція Юлії Володимирівни незмінна – вона хоче бути присутньою на допитах всіх свідків», – зазначив Олександр Плахотнюк, нагадавши, що свою позицію з цього питання лідер опозиції оприлюднила майже місяць тому.

Він, як і Юлія Тимошенко, також сумнівається в тому, що тюремники демонтували всі камери відеоспостереження в медичній палаті.

«Прибрали камери відеоспостереження, які можна було побачити неозброєним оком, проте, їх замінили на приховані відеокамери», – передав слова Тимошенко її захисник.

Як повідомляли «Коментарі», 18 січня Генпрокуратура офіційно вручила Юлії Тимошенко підозру в організації вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році. Суд у цій справі вже заслухав двох свідків у справі Ігоря Мар’їнкова і Сергія Зайцева. За словами останнього, Тимошенко заплатила за вбивство $3 млн. Він також повідомив, що у Тимошенко і Лазаренко був роман.

Допити свідків відбувалися без участі Тимошенко, незважаючи на те, що вона не одноразово заявляла про своє бажання брати участь на засіданні суду. Разом з тим, в ДПтСУ спростовують, що Тимошенко давала згоду на участь у допиті свідків.

Наступним у справі Щербаня мали допитати колишнього губернатора Донеччини Володимира Щербаня. Однак у ДПтСУ заявили, що допит не відбувся через хворобу свідка.

Печерський районний суд Києва переніс його допит на 4 березня.

Також нагадаємо, що 22 лютого керівництво ДПтС доручило начальнику Качанівської виправної колонії прибрати камери відеоспостереження в палаті, де утримується Тимошенко. Того ж дня ДПтС повідомила, що прибрали всі відеокамери з палати Тимошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *