ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни стверджують, що взимку у місті смердить менше

|

У Львові взимку смердить менше, або ж часто зовсім не відчувається неприємного запаху. Львів’яни припускають, що це через сніг, який тане на вулицях, і «змиває» стоки у каналізації. Такою здебільшого була відповідь городян на запитання «Чи відчуваєте Ви взимку у Львові сморід?». Під час опитування журналісти проекту «Без цензури. 5 хвилин правди» поцікавились думкою кількох десятків мешканців Львова.

«Я проживаю у Шевченківському районі. Сморід у теплу пору року відчувається просто неймовірний. Наразі ж, взимку, його не так чути. Але ж скоро потепліє і тоді запах знову з’явиться. Особисто я не вірю, що питання з подолання смороду буде вирішуватися, адже за 3 роки міська влада не спромоглася щось вирішити. Вона тільки те й робить, що перекладає відповідальність з одного виконавчого органу на інший», зазначив львів’янин Андрій Гнида.

Фахівці-екологи пояснюють: взимку змінюються погодні умови, зокрема, тиск, тому городяни і не відчувають неприємного запаху.

Голова ГО «Бюро екологічних розслідувань» Дмитро Скрильніков зазначив, що ливньові (вуличні) стоки змивають із каналізації фекалії. Відповідно, у місті й менше смердить. «Версія, що у Львові не смердить тому, що тане сніг, і збільшується кількість стоків у каналізації, має право на життя. Звісно, на поширення неприємного запаху впливає тиск, вітер і погодні умови. Взимку вони, звісно, інші, аніж улітку. Думаю, повну відповідальність за таку проблему у місті має нести безпосередній власник каналізаційних мереж у Львові –підприємство «Львівводоканал»», – резюмував експерт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *